Izrada orgonita


Orgonit je smjesa koja se sastoji od 50% metalne piljevine (ostataka tokarskog procesa ili bilo koji manji metalni ostaci i krhotine) i 50% smole (uobičajeno se koristi poliesterska smola), uz dodatak nekoliko kristala. Smola sadrži ugljik, stoga kao organska materija, ima svojstvo da privlači i akumulira orgon, dok metal kao anorganski materijal ujedno privlači, ali i odbija orgon. Ova kombinacija stvara polje u kojem se orgonska energija doslovno rastavi (push-pull) te se prilikom izlaska iz orgona vraća nazad u svoje prirodno ravnotežno stanje kao pozitivni orgon (POR). Kristali u orgonitu imaju svojstvo pojačivača djelovanja, odnosno konverzije DOR-a u POR, s tim da kristali 'bojaju' izlaznu energiju s svojim karakteristikama.

Prvi korak u izradi orgonita je nabavka kalupa. Najčešće se koriste tzv. muffin kalupi za kolače, silikonski kalupi za kolače ili za kockice za led, staklene čaše, lijevci i slično. Poliesterska smola se dosta ugrijava tijekom stvrdnjavanja stoga treba paziti da kalup izdrži temperaturu i da omogućava lagano vađenje nakon stvrdnjavanja. Tehnika izrade orgonita je opsežna i poprima razmjere cijele jedne grane umjetnosti, što je dokaz s kojim su entuzijazmom, radošću i maštom ljudi prihvatili orgonite.

Napredni orgoniti: U toj mladoj i novoj tehnici izrade orgonita postoje i tehnike koje nisu vezane uz tzv. točne omjere a ni pisane recepture stručnjaka ili naučnika, one se baziraju na radu sa božanskom energijom i njenom svakodnevnom ispitivanju i eksperimentiranju (jer ta energija ne podliježe nikakvim zakonima prirode, tehnike, znanosti ni bilo čemu što možemo sažeti u neke rame naše percepcije, na ovom trećem egzistencijalnom nivou). Ovdje se radi u drugim omjerima materijala. Svaka komponenta se energetizira, dodaju se različiti minerali i legure, galaktičke zavojnice, boje čakri i boje za poticanje liječenja pojedinih organa ili tegoba. Sav taj proces potiče i konstantno pozitivno okružje, pozitivne misli i cilj kojem će taj orgonit služiti. Orgonit prima i akumulira (tijekom rada) našu pozitivnu energiju i našu nepristranu ljubav, te je pojačanu širi i šalje svima onima koji su spremni primiti je i s njome svjesno rasti. Možda se sve ovo doima komplicirano i nesvakidašnje, no kada počnemo koristiti takove orgonite, biti će nam sve to, tako jednostavno i normalno. Sam orgonit djeluje isključivo na principima pozitivne božanske energije. Nju moramo doživjeti i osjetiti, a ne analizirati.

Ako vas interesira više i pobliže upoznati rad i mogućnosti orgonita. Javite se na naše besplatne radionice i predavanja o orgonitima.