Nordijsko hodanje


Nordijsko hodanje je nježan i efektivan trening za cijelo tijelo. Tehnika hodanja dolazi iz Finske gdje je nastala 1997. godine, a srodna je sa hodanjem na skijama (langlauf), ali ne i potpuno indentična s tim sportom. Svoj početak ima kao ljetni trening za olimpijske skijaše Biatlete, a pokazalo se jako zdravim i učinkovitim sportom.
Danas postoje oko 25 različitih tehnika Nordijskog hodanja. One se dalje unapređuju i usavršavaju. Dolaze nove tehnike koje nadopunjavaju taj cijeli sistem, sporta rekreacije i fitnesa, u cilju održavanja zdravlja i vitalnosti čovjeka.
Zašto bi trebalo učiti Nordijsko hodanje? Za razliku od mnogih drugih sportova, tehnika hodanja i pokreta je daleko kompleksnija i zbog toga je moramo naučiti ”korak po korak“. Samo kod korektno izvedene tehnike hodanja je moguće profitirati od svih prednosti ovog zdravog sporta. Mnogi istaknuti sportski liječnici kažu da je Nordijsko hodanje najzdraviji sport današnjice.
                    

"KRETANJE JE ZDRAVLJE - ZDRAVLJE JE KRETANJE"

Ovaj sport vas čini sretnim, smirenim i zadovoljnim!


Redoviti Nordic Walking poboljšava vašu kondiciju i reakciju, ravnotežu i prostornu orijentaciju. Kao i dobru koordinaciju lijeve i desne moždane polutke. Redoviti Nordic Walking poboljšava vaš san. Vegetativan živčani sustav je reguliran. To dovodi do smanjenja nervoze i povećava koncentraciju. Ekonomični hormonalni sustav potencira općenito povećanje sposobnosti cjelokupnog organizma. Naučno je dokazano da redovito treniranje Nordic Walkinga potencira povećanje libida i potencije. Kratko rečeno: Nordic-Walking vas čini sretnim smirenim i zadovoljnim.

Djelovanje Nordijskog Hodanja na zdravlje


Kako djeluje Nordic Walking na zdravlje: Rad sa štapovima djeluje na cjelokupni mišićni aparat, a povišenje pulsa potencira metabolizam te povećava potrošnju energije. Srce pumpa više kisika kroz tijelo, krvni sudovi su zaštićeni od zakrečenja, ostaju puno elastičniji, mišići pojačani, a imunitet je puno rezistentniji !!!! Živci i hormonski sustav su daleko stabilniji. Redovito Nordijsko hodanje poboljšava vašu kondiciju i reakciju, ravnotežu i prostornu orijentaciju. Redovito Nordijsko hodanje poboljšava i vaš san. Vegetativan živčani sistem je reguliran i stabilan. To vodi do smanjenja nervoze i povećava koncentraciju. Hormonalni sistem omogućuje općeniti porast efikasnosti cijelog organizma. I kao vrlo važna stavka je da svakodnevno Nordijsko hodanje potencira povećavanje libida sreće i zadovoljstva, a vrlo pozitivno i efektivno regulira i potenciju.

Novi osjećaj kretanje u prirodi sa Nordijskim hodanjem

 

Nordijsko hodanje: je uživanje u novom osjećaju životne snage i energije !

 

Nordijsko hodanje: je osjetiti svjesno svoje tijelo i voljeti ga !

 

Nordijsko hodanje: je jedinstvena prilika za smanjenje suvišnih kilograma !

 

Nordijsko hodanje: je cjelogodišnji fitnes, sport, rekreacija i zdravlje u jednom !

 


Aktivno kretanje u prirodi


Kod osoba sa pretjeranom tjelesnom težinom upotreba NW štapova uvelike smanjuje opterećenje zglobova. Konsekventan trening osigurava uvećanu potrošnju kalorija a time i smanjenje tjelesne težine. Nordic Walking je cjelogodišnji sport za sve uzraste i vrlo efikasno djeluje na naše raspoloženje i osjećaj sreće.