Novosti Nordijskog hodanja


Nordic Walking:
je bez sumnje jedan od najmlađih sportova današnjice, ali i jedan od najzdravijih. Još uvijek se dolazi do novih saznanja i usavršavanja metoda optimalnog pokreta i kretanja. Sve za korist našeg zdravlja. Prati ga i cijela industrija sa svim potrebnim (i ne poterbnim) utenzilijama, kao odjećom, obućom, alatom i priborom. Naša škola NW je otišla i jedan korak dalje u usavršavanju  tog  još jako mladog sporta.

U našem programu integrirali smo vježbe iz:
Tai Chia, Ci Gonga, Taija a i vježbe tibetanskih majstora. Uvrstili smo i vježbe disanja, kontrole tijela, koordinacije i upoznavanje sa metodama zdravog života. Važnu ulogu čine piće, ishrana kao i pozitivno mišljenje. A radimo na tome da svatko spozna, kako trebamo živjeti u skladu sa sobom, prirodom i cijelim Univerzumom.

 
"NAŠ CILJ JE UŽIVATI U SKLADNOM AKTIVNOM KRETANJU I OSJETITI DAH PRELIJEPE PRIRODE OKO NAS"

Kako i kada početi sa Nordijskim hodanjem


Ovisno o tjelesnom i zdravstvenom stanju, Vaš početni trening ne bi trebao trajati više od 50-70 minuta. Pohađanje početnog tečaja je od velikog značaja, kako bi se spriječilo usvajanje krive tehnike a ujedno ste pod punom kontrolom stručnog trenera Nordijskog Hodanja. Početi možemo u svakoj starosnoj dobi. Za neke je Nordijsko Hodanje idealan trening koordinacije cijelog tijela, sihronizacije pokreta, rehabilitacije mišićnog tkiva i sustava, ili ponovni početak bavljenja sportom i aktivnim kretanjem, a za druge je to sport, rekreacija i uživanje u priridi.

 

Otkrite nove pokrete. Uživajte u Nordic Walkingu. Ugodno hodanje sa NW štapovima. Nježan trening za cijelo tijelo. Fitness i zadovoljstvo uživanja u prirodi. Vratite tijelu izdržljivost, snagu i vitalnost, a ono će vam vratiti zdravljem.


Zašto učiti Nordijsko hodanje

 

Razlika Nordijskog Hodanja i mnogih drugih sportova je kompleksnost sinhroniziranih pokreta koje moramo prvo usvojiti tj korak po korak naučiti. Samo kod točno izvedene tehnike pokreta dolazi do punog izražaja učinkovitosti u segmentu zdravlja i vitalnosti za čovjekov organizam. Ovdje se enormno razvije koordinacija. U svakom trenutku smo svjesni svojih pokreta, položaja tijela i njihove funkcionalnosti. Tek kada naučimo osnove ovog  rekreativnog kretanja, osjetiti ćemo slobodu i nevezanost prema starim obrascima nesvjesnog kontroliranja svojih funkcija kretanja. To saznanje i sloboda kontrole funkcija kretanja će nas dovesti u osjećaj neizmjerne sreće i zadovoljstva. To je početak svjesnog kontroliranja svog tijela i njegovih funkcija. Ono uvelike reflektira na naše zdravlje, koje sada možemo sa ciljanim vježbama kontrolirati, poboljšati i dovesti na željenu razinu..

Nordic Walking u svijetu


Nordic Wolking:
Ukoliko želite saznati više o Nordic Walkingu, u knjižarama možete nači mnoštvo ponuda. Tri časopisa koja izlaze svaka 2 mjeseca (na stranim jezicima).

Knjige
:
Ako želite sami naučiti Nordic Walking: knjiga i DVD za početnike VDNOWAS «Nordic Walking Compact». Autor Nordic - Walking – Mastertrainer pokazuje u riječima i slikama sve značajno, kao: opremu, metodu, tehniku i trening. Tako možete i sami brzo naučiti vaš zdravi sport.


Internet
: Na internetu postoje cca. 3.500 000  miliona stranica o Nordic Walkingu. Informacija ima na pretek. Potrebno je poprilično vremena, upoznati se sa materijom. Naći če te mnoge različite web stranice. Neke su vrlo dobre i aktuelne, a neke sa već zastarjelim ili krivim tehnikama hodanja. Za preporučiti su: http://www.nordic-institut.de/

 


    KNJIGE - NOVINE - ČLANCI - DVD -  SEMINARI - UČIONICE - TEČAJEVI - FILMOVI