Tehnike hodanja


Otkrite nove pokrete! Uživajte u Nordic Walkingu. Upoznajte svoje tijelo. To je ugodno hodanje sa štapovima. Nježan trening za cijelo tijelo. Vratite tijelu izdržljivost, snagu i vitalnost. Fitnes i zadovoljstvo uživanja u prirodi. kretanju, sportu, rekreaciji i nadasve u osjećaju potpune kontrole svoga tijela.Osnovne i najčešće tehnike hodanja:
u Nordic Walkingu su Dijagonalni korak (na  animaciji) i Paralelni korak osnovne tehnike hodanja. Danas postoje oko 25 različitih koraka Nordijskog Hodanja, koji se koriste samo djelomično na prigodnim terenima, kod takmičenja, obuci trenera, ciljanih treninga izdržljivosti, okretnosti i koordinacije.

Psihološki vitalni sport za vas: «Hodanje sa štapovima» tako možemo ukratko opisati Nordic Walking. Kroz pokrete ruku, sa pokretima kao kod skijanja dolazi cijelo tijelo u upotrebu. Tako je Nordic Walking za vas jedan psihološki vitalan sport. Lagano se i brzo nauči. Nordic Walking je idealan sport za one koji se dugo nisu bavili sportom, jer ga mogu dobro dozirati prema svojim potrebama i stupnju kondicije. Dobar i prikladan za osobe koje imaju problema sa koljenima ili kralježnicom, muskulaturom, zglobovima i srcem. Poboljšava se opterećenje srca i cirkulacija. Trening je idealan za probleme sa mišićima, rješava se napetosti u ramenima, leđima, prsima i vratu. Kroz aktivnu uporabu dišnog aparata povećava se opskrba mozga i organa sa kisikom. Jedan od vrlo važnih aspekata ovog sporta, kao nauke svjesnog kretanja je koordinacija, koja ovdje dolazi do potpunog izražaja.