Zdravlje kao šansa:


Zdravlje kao šansa: Ova knjiga nam želi pomoči da to sami riješimo. Neki naslovi iz knjige: BOLESTI I PRIJEDLOZI ZA LIJEČENJE: Alergije, Alzheimer i Parkinson, Artritis, Astma, Oboljenja krvi - leukemija, Bronhitis sinusitis prehlade, Borelioza, Crijevna oboljenja, Dijabetes, Epilepsia. Problemi sa neplodnošću, Inkontinencija mokraće , Upale mokraćnih puteva, Infarkt, Glavobolje, PROCESI ČIŠĆENJA: Terapija jabukama, Čišćenje jetre, Izlučivanje teških metala. SMETNJE ZDRAVLJU: Lažna sredstva za liječenje, Cijepljenje, 666 , Krv, Spin krvi, Otrovne materije, E-brojevi, Odobrene dodatne materije, Uzroci oboljenja, Zdrav organizam, Znaci starenja. ZDRAVSTVENA POLITIKA: Proturječnost farmaceutske industrije itd. Mislim da je ovo dovoljno za poticaj, da pročitate ovu knjigu i da to možete i primijeniti.


Zakoni zdravlja i izlječenja: Ova knjiga opisuje univerzalni problem ljudskog zdravlja i čovjekovih bolesti, pisana je za široku javnost, kao i za zdravstvene stručnjake. Ona je upućena svakom čovjeku koji želi postići ili održati dobro zdravlje i sačuvati se od bolesti na prirodan način, maksimalno smanjujući upotrebu lijekova, umjetnih dodataka hrani i nepravilne ishrane. Knjiga sadrži posebne medicinske savjete i kako postići te ciljeve. Govori se i o prevenciji bolesti i o njihovom liječenju . Ukoliko čovjek radi na jačanju svoje volje, moguće je ostvariti velike promijene u načinu života. To je dominantna sila u čovjekovoj prirodi. Sve u čovjekovom životu zavisi od pravilnog djelovanja njegove volje. Korištenjem informacija koje su ovdje iznijete u donošenju pravilnih odluka, bolesti ne samo da se mogu spriječiti, već se također može povratiti zdravlje koje je nekada izgubljeno.Zdravlje za sve ljude: Zdravlje je bez sumnje, želja svakog čovjeka bez izuzetaka. Ova knjiga recepata napisana je da bi ostvarenje te želje postalo moguće za bolesne i za zdrave. Ovo je zapravo nastavak knjige " Živjeti bez bolesti " Ernsta Gintera, u kojoj je već sadržano 100 recepata. Tajna zdravlja je prirodna ishrana sirovom hranom.

 

 

 

 

Zdravo mršavljenje.


Zdravo mršavljenje. Oprez sa masnoćom: 145 tajni iz stvarnog života o uspješnom mršavljenju. Ova knjiga duguje impozantno mnogo zahvala, prije svega svom porijeklu tisućama žena i muškaraca koji su podijelili svoje osobne priče da bi drugi mogli uživati u sretnijem, zdravijem životu. Deset zapovijedi mršavljenja. Što, kako, kada jesti i piti. Priče mnogih ljudi koji su uspjeli smršaviti i ozdraviti. Sve što trebate jest odluka da, od danas, želite pobijediti kilograme. Zato okrenite stranicu i upustite se u stvaranje svog novog života (Anne Alexander)

 

 

.

Liječenje sokovima/gladovanjem


Nedavnih godina počeli smo shvaćati da moramo učiniti promjene u odnosu na razumijevanje zdravlja kao i odgovornost za njega. Osim što je zdravlje domašaj svih profesija ono je također i obveza svakog pojedinca. Dr. Airola je sa svojim impresivnim akademskim obrazovanjem i praktičnim iskustvom u ovoj knjizi omogućio na jednostavan i lak način svakom čitaocu da se samostalno upusti u pothvat gladovanja. Pisana interdisciplinarnim pristupom i potkrijepljena autoritativnim znanstvenim činjenicama svrstava se u rad najboljih radova tog područja. Tome u prilog stoji i činjenica da je ta knjiga doživjela čak petnaest izdanja. Vjerujem da će ova knjiga pomoći svima onima koji žele da ovaj mehanizam prilagodbe iskoriste za osiguranje postojanja individualnosti, te da podupru i osiguraju uspješan razvoj čovjekove energije na putu za uzdizanje. Gladovanje do 40 dana na vodi i do 100 dana ili čak i dulje na sokovima smatra se potpuno sigurnim po zdravlje. Liječi gotovo sve bolesti. O svemu tome i iskustvima ljudi, možete saznati u ovoj knjizi.

.


Snaga prirodnih sokova: Tjedni plan za detoksikaciju i mršavljenje pomoću sokova. Terapija sokovima: kako liječe sokovi. Kombinacije za četiri godišnja doba. Kako što bolje iskoristiti sokove. Zašto sokovi? Pribor. Prije nego što počnete. Voće i povrće u čaši. 200 prijedloga za zdravlje. Mrkva, kraljica zdravlja. Aromatični napitci. Napitci od voća i povrća. Čišćenje i mršavljenje uz sokove. Nadopune prehrani. Tablice minerala i Tablice vitamina. To je samo jedan mali dio tog bogatog sadržaja ove knjige. A da ne spominjemo "AFRODIZIJAKE".